Opvang

Onze Visie en waarden van Helan kinderopvang

Onze Visie en waarden van Helan kinderopvangMet onze duurzaam groeiende kinderopvang willen wij ouders van baby’s, peuters en kinderen tot 12 jaar een gerust en veilig gevoel geven door te zorgen dat hun kind zich thuis voelt in de opvang. Zo dragen we bij aan het welzijn van het hele gezin. In onze unieke pedagogische werking stellen we de eigenheid en het ritme van elk kind centraal. 

We gaan voor een eenvoudig toegankelijke opvang met tevreden en competente begeleiders. Bovendien trachten wij vanuit onze expertise een positieve invloed te hebben op het Vlaamse opvanglandschap, in nauwe samenwerking met onze vormings- en ondersteuningsdienst. Ten slotte maakt het ons bijzonder trots om samen met de ouder(s) te mogen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van elk kind. 

De nadruk bij onze binnenschoolse opvanginitiatieven ligt op het sensitief-responsief benaderen van de kinderen. Dat wil zeggen dat de begeleiding op een opmerkzame, attente manier toezicht houdt, met het welbevinden van de kinderen in het achterhoofd. Er worden geen begeleide activiteiten voorzien. De begeleiding zorgt wel voor de nodige spel-impulsen.

Openingsuren

Voorschools Naschools
Maandag 7:00 - 8:30 15:40 - 18:00
Dinsdag 7:00 - 8:30 15:40 - 18:00
Woensdag 7:00 - 8:30 11:45 - 13:00
Donderdag 7:00 - 8:30 15:40 - 18:00
Vrijdag 7:00 - 8:30 15:15 - 17:30

Indien je voor je kind langere opvang nodig hebt (bv. woensdagnamiddag), is het nog steeds mogelijk om je kind in te schrijven in de buitenschoolse kinderopvang Pinokkio. Zij halen je kind per bus op, ongeveer een half uurtje na het einde van de school. Tot de tijd dat de bus arriveert, verblijft je kind dan in onze korte opvang. Beide organisaties staan los van elkaar, maar werken samen om goede opvang te bieden aan je kind.

Vooraleer je kind een eerste keer naar de opvang komt of in het begin van elk schooljaar, is het nodig om je kind in te schrijven in de opvang. Zo leer je als ouders de werking kennen en maken we samen de administratie in orde. Bovendien kan je kind dan de opvang al verkennen en kennismaken met de begeleidsters. Dit kan op de ontmoetingsdag, de info-avonden van de scholen of na afspraak via mail.

Opvang vooraf reserveren is niet verplicht. Echter indien je kind op regelmatige basis naar de opvang komt, is dit wel handig én veilig om dit door te geven zodat er duidelijkheid is voor je kind en de begeleiding dat je kind naar opvang dient te komen. Echter kan je ook op het laatste moment beroep doen op de opvang, best stuur je dan een mailtje of bel je naar de opvang.

Prijzen

De ouderbijdrage bedraagt €1,28 per begonnen halfuur. Opgepast! Dit gaat in vanaf 1 september 2023.

Inschrijvingsfiche

Download de inschrijvingsfiche voor meer informatie en de inschrijving van uw kind(eren).

Online inschrijvingsfiche papieren inschrijvingsfiche

Vacatures

Zin om mee te komen helpen in de buitenschoolse kinderopvang? Bekijk de vacature!

Vrijwilliger tovertrein

Contactgegevens

Opvanglocatie

Kerkstraat 4E
3980 Tessenderlo

Telefoon

0472 38 01 46 (tijdens de openingsuren van de opvang)

Email

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisator

Helan Kinderopvang vzw  Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk Ondernemingsnr.: BE 0464 151 037